Kategorier
Stockholm

शुभ रातरी

abstract-view-slussen




Kategorier
Stockholm

Vändkors

Läser texterna om Svante Rydbergs konst och blir inspirerad. Verken skildrar skogsbrukets, gruvnäringens och vattenkraftens Västerbergslagen på ett närmast poetiskt vis. Har dock lite svårt för talet om människan i samklang med naturen när det i min mening ofta handlar om människans brutala exploatering av naturvärden för profit. Nu bygger mycket av vårt välstånd på skogen och malmen där vattenkraften var nödvändig för att förädla råvarorna, men jag tror mycket hade kunnat gjorts på ett för naturen skonsammare sätt.

En bild jag, men få andra, gillar.

Vacker hösteftermiddag med stora moln som jagar från väster till öster. Borde nog ge mig ut i höstlandskapet och göra bilder.

Fotboll i kväll, Slovakien-Sverige i Nations league. Hoppas jag somnar bra efter matchen.

Kategorier
Stockholm

Hemmadag

Kollar kvällens vernissage och noterar att det inte är nåt för mig. Vi får se om jag ger mig på ännu en Blurbbok, annars kommer jag att läsa texterna om Svante Rydberg i Bergslagens mörker och ljus. Förbannat vackra målningar i boken! Jag är glad att jag köpte den, trots att jag egentligen inte borde. Behöver röja i hyllorna igen så de senaste förvärven får plats.

Genom regnblött tunnelbanefönster.

Sover länge och drömmer som bäst sista timmen. Nu är det färgglada insekter, varav en en vacker fjäril och de andra även de vackra, påminnande om den kinesiska spotted lanternfly som härjade i New York när vi var där 2022. Glupska, de käkar upp en blommande krukväxt i ett nafs. Det roliga med drömmen var att den spolade tillbaka till att växten var i sin blommande prakt och sen framåt till när knappt något återstår av den.

Kategorier
Stockholm

Äntligen fredag

Hade rätt kul i vätan i går och jag fick med mig ett par bra mattibilder hem. I eftermiddag kväll är det ännu en vernissage, nu på söder, men jag ska kolla lite närmare på vad som visas. Tyvärr ska det inte regna.

En lördagmorgon i Slakthusområdet hittar man åtskilliga såna här efterfestenstilleben.

Får ännu ett erbjudande från Blurb, med delvis samma innehåll: 50% rabatt, men ej fri frakt. Testar att göra en Color STHLM med gatufoto i färg. 

Lite spänd på att se vad min nya hyra hamnar på.