Kategorier
Stockholm

Spöket på Stadsmuseet

GOD NATT!

Kategorier
Stockholm

Till New York i kvällsregn

Åker kommunalt till Nybrogatan och Lennart Dureheds New York-utställning. Slinker in på Stockholms Auktionsverk på vägen och kollar Tom Krestesens tavlor. Tills jag blir upplyst om att utställningen inte är färdig för visning än.

Lennart Durehed sen, rätt fullt på vernissagen trots regnet. Några av bilderna är såna jag själv nog hade gjort om jag varit där, men annars tycker jag bättre om mina egna New York-bilder. Det här var lite tråkigt.

Via tre byten sitter jag på min snabbuss från Sickla udde. På vägen ser jag solen gå ner bakom Årsta. 

Bilden nedan gillar jag dock.

Lennart Durehed.
Kategorier
Stockholm

Aurora borealis

Ser en massa bilder på Aurora borealis, från hela landet i princip. Själv ser jag bara finsken och dansken men inte norrsken.

Vet inte om jag nämnt det, men senaste nässprejen jag köpte är magisk. Innan hade jag använt nässprej vida längre tid än de rekommenderade tio dagarna. Den senast inköpta har jag kanske behövt använda vid tre tillfällen på en månad. Den finns säkert med mentol, den jag köpte är nog snarare mental.

Är förtjust i handfatet och kranarna.

Och regnar gör det nåt jävulskt. Trotsar ändå vädrets makter och tar mig in till stan för vernissage, Lennart Durehed – New York 1974.

Kategorier
Stockholm

Såsom i en spegel

Jetzt Mittwoch! Efter ett par dagars slöande inleds nu en sjudagarsperiod med diverse vernissage och annat lite här och där med vidhäftade tillfällen till promenader. Ska försöka få till lite kvällsbilder, det är inget jag vanligtvis gör.

En i mitt tycke lattjo bild.

Vi får se vad Kirk hittar på, orkanen som är på väg åt vårt håll. Ser inget särskilt i väderappen.