Kategorier
Stockholm

Affordabel Oktoberfest

Busskuren försvunnen, den mittemot min avgångshållplats. Vart är vår värld på väg?!

Where have all the björktrast gone…. Även björktrastarna lyser med sin frånvaro.

Elskåp – Tommy TC Carlsson.

Men det är soligt och fint även i dag och jag har min kamerajacka på mig, med en kamera i vardera fickan. 

Se me Caen las Plumas – Mariana Álvarez.

Visar min gratisbiljett och glider in för en runda på Affordable art fair och får en pratstund här och där. De konstverk som behagar mig plus lite annat förevigas med mobilen. Utanför gör jag några bilder som får mig att längta hem till redigeringen. Pratar lite med vakten innan jag lämnar.

A Way Out – Rob Hoekstra.
Coexistence 3D/Marilyn – Seoung Lee.
Construction #4. – Daria Lavrova.
Dreaming Landscape – Bu-kang Lee.

Över till Frihamnen  med linje 80 och tajmar oktoberfestöppningen perfekt. Tar en massa industribilder under de cirka 500 metrarna från färjeläget till Sthlm brewing. Många av dem är väl inte i kategorin extra ordinary, andra är riktigt skapliga, några är som vanligt i en kategori som bara jag begriper.

Mixed media I-III – Stefan Peterson.
Sur le Port – Florent Touchat.
Vénération Bleue – . (Bakgrunden till den beende och leende nunnan ser ut som nedan, det kan man inte tro).

Trots ett okej utbud av IPA blir det en sejdel tyskt, ”så nära kellerbier man kan komma”, efter att jag nämnt det som en preferens. Då det är Okroberfets kommer det inte på fråga att dricka IPA. Umpa bumpa i högtalarna som sig bör och glest med gäster 45 minuter efter öppning. 

Tar sen 76:an till Norra Hammarbyhamnen, färjan över och till sist expressbussen hem. Vacker busstur i eftermiddagssolen, tar cirka tio minuter. 

Drygt tre timmars jobb med bilderna, 101 stycken redigeras.

8 467 steg, precis godkänt.

God natt!

Kategorier
Stockholm

En ande söker sin flaska

Ibland blir jag lite spirituell.
Kategorier
Stockholm

Solspöken

Mistlur från farleden, tupplur efter morgonens nyhetsinhämtning.

I dag tänker jag mig till Affordable art-mässan i Nacka Strand. Via mejl från ett galleri jag besöker ibland fixar jag en gratisbiljett. Har besökt mässan relativt ofta tidigare år och det är en salig blandning av konst från överkomligt till dyrt, 900:- till 90 000:-.

Sen vete sjutton vart jag tar vägen. Kan inte se att det är nåt väskförbud så jag tar nog med kameran. Skulle sen kunna ta båten nånstans, in till stan eller till typ Värtahamnen eller Ropsten. Eller bara bussen vidare in till Slussen.

Ser att det är Oktoberfest på Sthlm brewing vid Frihamnen, nära där färjan har ett stopp. Ett stop skummande tyskbira kanske vore nåt? Sen båten tillbaka till Nacka strand och buss hem.