Kategorier
Stockholm

Snick snack…

…på Snickeriet. Morgonen börjar med Eppe, Lars Epstein, som berättar om hur han blev den han blev och vad och vilka som inspirerade honom. Då som nu är han en utmärkt skildrare av livet i vår huvudstad i stort som i smått, i text och bild. Det är kampen för att rädda kollo, moderatkärringen Svenonius föreslog att Barnens ö skulle säljas. Almstriden, sveket med klocktornshuset i Norra station, tv-eken med mera och skolelever som dekorerar gångtunnlar och mycket mer. Kanon att få höra.

Vill minnas att bilden bakom Eppe är tagen av Hans Gedda.

Sen följer Magnus Fröderberg och Joakim K E Johansson som pratar om gatufoto. Dessvärre har de inte fattat att de flesta i publiken är bättre gatufotografer än vad de är, så behållningen var nära noll.

Två timmars lunchpaus och jag tar tuben till Slussen och käkar dagens lunch på Blå Dörren, kalventrecôte med pommes, salladsbuffé och kaffe med kaka för 150:- spänn. Hinner gott och väl knalla tillbaka till Zinken och möter världens bästa Malin och slår ihjäl sista timmen till nästa programpunkt.

Joakim Möller. Tyvärr gör mobilen och andra faktorer inte bilder full rättvisa.
Joakim Möller.

En ung fotograf, Joakim Möller, visar bilder och pratar om sitt sätt att fotografera och bildbehandla. Ett förhållningssätt som tilltalar mig en hel del. Man behöver inte fundera så mycket, det är bara att fota både det man ser och det man inte ser. En hel del diptyker och triptyker och han använder appen Snapseed en hel del.

Tar den här bilden genom inkastet på en papperskorg utanför tunnelbaneentrén. Nåt ska man ju sysselsätta sig med.

Tyvärr är det rätt jobbigt att sitta still i en lokal där det inte finns någon luft. Skippar de två sista föreläsarna och knallar mot Slussen. Tittar in på Galleri Fotografi eftersom dörren är öppen. Motas nästan ut av en kvinna som säger att utställningen inte öppnat än. Ser Bernt komma ut och säger att jag tänker bara morsa på Bernt, din utställning bryr jag mig inte om. Då morsar hon på mig och presenterar sig. Vad hon heter glömmer jag bums. För dålig syresättning av hjärnan de senaste timmarna. Rakel, googlar jag, glaskonstnär.

Får ihop 8 555 steg.