Kategorier
Stockholm

Svettigt träningspass

Tycker vädret ser bra ut för ett motionspass i skogen, typ lite molnigt utan direkt sol. Men där bedrog jag mig.

Hoppar av 401:an vid Hellasgården och traskar mot Friska Nackapinnen 21, belägen vid en sten. Som vanligt finns det fler stenar att välja på och man vill ju gärna att det ska vara första bästa, men det är det sällan. I det här fallet är det vid den tredje stenen jag kan skanna koden. Det är lättgånget längs en motionsslinga och nästa pinne står på en höjd med milsvid utsikt.

Till den tredje kontrollen får jag sällskap och med gemensamma krafter hittar vi pinne 19. Tar mig via en brant slutning ner till vägen nedanför Nackamasterna. Ser på kartan att man kommer över sjön vid Kranglan, där har jag aldrig gått.

Mot pinne 8 som är dagens lättaste, i hörnet av en fotbollsplan i Storängen. En kvinna ser att jag har en karta i näven och kommer och pratar lite. Hon kör för första säsongen och berättar om en pinne hon inte hittat trots att hon var på rätt plats. Tipsar om att gå in på Friska Nackas hemsida och fråga.

Dagens sista kontroll ligger högt upp och det är ett svettig och mastig vandring dit. Är helt genomsvettig men nöjd med ansträngningen.

Avslutar dagens träningspass med att gå alla fyra trapporna upp. 12 177 steg är inte så mycket men när det är i kuperad terräng tar det bra.