Kategorier
Stockholm

Fotboll och Pride

Lite nyfiken på hur ryggen reagerar. Blir den uppmjukad eller stel av promenaden. En och annan pridetågare kan anas på bussen in. Nånslags takkonstruktion har rests över gång- och cykelbanan på Stadsgårdens senare del och jag gissar att det är ett plåster på såren för de som ska till och från den nya provisoriska terminalen. 

Smockat med Pridepublik från Stureplan och i Humlegården. I en Stureparken står en grupp fejkkristna med sina plakat, ”Repent…” och nåt om Jesus. Älskar man inte sin nästa är man ingen kristen i min bok och inte i bibeln heller.

En ynka ingång öppen, med en säkert ursprungliga vändkors från 1912. Många familjer på läktaren, och småungar som höll igång med allt möjligt. En liten tjej spanade in ett par potentiella kompisar och visade med fingrarna att hon var fyra år och pekade på sin djurgårdströja för att påpeka att de hejade på samma lag.

Träningsmatchen för Djurgårdens damer mot Celtics dito var skapligt jämn. Massor av byten i andra halvlek och det blev mer svängigt. Då och då under matchen hördes djupa basgångar från pridetåget sam passerade på Lidingövägen just utanför. Skotskorna vann de flesta närkamperna och vände i matchens slutskede 1-0 till vins 1-2. Det regnade på bra just då och det kanske passade gästerna bäst.

Ett ännu ynkligare vändkors skulle passeras när alla skulle hem efter matchen och kön ringlade lång. Matchen slutade ungefär samtidigt som Prideparaden och tuben blev ett fullsatt underjordiskt pridetåg med bögar och flator och alla andra hbtqi i alla färger, former och utstyrslar. En härlig underjordisk karneval!

Hur det blev med ryggen återstår att se senare i kväll.

2 svar på ”Fotboll och Pride”

Stängt för kommentering.