Kategorier
Stockholm

Bona notte

Kategorier
Stockholm

Vidgade vyer

Dagens kameraglugg är vidvinkeln 10-24mm, vill vidga mina vyer och träna min split vision. Solen och skuggorna kommer och går och det blåser på gränsen till kallt. Försöker hitta motiv för vidvinkeln men det går väl sådär. 

Fyra män står på Norra Järnvägsbron med sina fiskspön. Ett av spöna har en redig vobbler på en tolv centimeter, havsöringsfiske?

Fotopappersortimentet är begränsat och det blir Ilford smooth pearl, hoppas min skrivare inte bråkar med pappret. Upp till Kungsgatan för A4-bildmappen och sen tillbaka mot Slussen. Hamnar mitt i nåt tjejlopp, tjejmilen 40 år, typ. 

Vid bussterminalen tickar avgångstiden för motorvägsbussen ut och jag hoppar på 471:an istället. Precis när den backar ut kommer min tänkta buss farande. Kan ju byta på nästa hållplats men jag sitter kvar. Har ju inte bråttom nånstans.

Kategorier
Stockholm

Shopping

Planerar en shoppingrunda på stan. Ytterligare en bildmapp, för slussengatufoto i färg, och fotopapper. De har lite klent med det i min vanliga butik så det kan bli en promenad till Birger Jarlsgatan och fotobutiken där.

Väggeometri. Gillar de överlappande rektanglarna.

Blir av med pengar men får motion. Man får vara glad åt det lilla. Behöver sen betala min del av Bellmanhyran plus vernissagekostnader, drygt 5 500:-. Det får jag ta ur mina sparade medel.

Kategorier
Stockholm

Silltrut

Sov eländigt även denna natt. Skulle egentligen närvara under dag två av Snickeriet street och lyssna till fem nya föreläsare. Ungefär kl 3 kollar jag vad de har på Insta och känner att jag klarar mig utan. Och en dag till i ett rum utan syre lockar inte heller.

Hoppas jag kan ta igen sömnbristen under dagen.

Silltrut.

Kan istället se fotboll under eftermiddagen. I morgon möter Djurgården Malmö FF borta, en så kallad sexpoängsmatch och nästan seriefinal. Nu leder MFF lite väl stort och vinner de så känns allsvenskan avgjord med en knapp tredjedel kvar.

Och jag behöver printa till de så kallade pratarna som ska stå utanför galleriet.

Kategorier
Stockholm

Fin vägg

For night owls and early birds.

Kategorier
Stockholm

안녕히 주무세요



		
Kategorier
Stockholm

Snick snack…

…på Snickeriet. Morgonen börjar med Eppe, Lars Epstein, som berättar om hur han blev den han blev och vad och vilka som inspirerade honom. Då som nu är han en utmärkt skildrare av livet i vår huvudstad i stort som i smått, i text och bild. Det är kampen för att rädda kollo, moderatkärringen Svenonius föreslog att Barnens ö skulle säljas. Almstriden, sveket med klocktornshuset i Norra station, tv-eken med mera och skolelever som dekorerar gångtunnlar och mycket mer. Kanon att få höra.

Vill minnas att bilden bakom Eppe är tagen av Hans Gedda.

Sen följer Magnus Fröderberg och Joakim K E Johansson som pratar om gatufoto. Dessvärre har de inte fattat att de flesta i publiken är bättre gatufotografer än vad de är, så behållningen var nära noll.

Två timmars lunchpaus och jag tar tuben till Slussen och käkar dagens lunch på Blå Dörren, kalventrecôte med pommes, salladsbuffé och kaffe med kaka för 150:- spänn. Hinner gott och väl knalla tillbaka till Zinken och möter världens bästa Malin och slår ihjäl sista timmen till nästa programpunkt.

Joakim Möller. Tyvärr gör mobilen och andra faktorer inte bilder full rättvisa.
Joakim Möller.

En ung fotograf, Joakim Möller, visar bilder och pratar om sitt sätt att fotografera och bildbehandla. Ett förhållningssätt som tilltalar mig en hel del. Man behöver inte fundera så mycket, det är bara att fota både det man ser och det man inte ser. En hel del diptyker och triptyker och han använder appen Snapseed en hel del.

Tar den här bilden genom inkastet på en papperskorg utanför tunnelbaneentrén. Nåt ska man ju sysselsätta sig med.

Tyvärr är det rätt jobbigt att sitta still i en lokal där det inte finns någon luft. Skippar de två sista föreläsarna och knallar mot Slussen. Tittar in på Galleri Fotografi eftersom dörren är öppen. Motas nästan ut av en kvinna som säger att utställningen inte öppnat än. Ser Bernt komma ut och säger att jag tänker bara morsa på Bernt, din utställning bryr jag mig inte om. Då morsar hon på mig och presenterar sig. Vad hon heter glömmer jag bums. För dålig syresättning av hjärnan de senaste timmarna. Rakel, googlar jag, glaskonstnär.

Får ihop 8 555 steg.

Kategorier
Stockholm

På tapp just nu!

Sover annars ganska taskigt, som jag brukar göra när jag vet att jag ska upp tidigt och behöver sova. Somnar väl under nån föreläsning istället.

Förtappad. Annars lite Vivian Maier-stuk.

Mulet för en gångs skull och lite osäkert vilka kläder man ska välja. Regnjacka är kanske overkill.

Kategorier
Stockholm

Snickeriet

Tidig väckning och in till Zinken T för en heldag med fotoföreläsningar på Snickeriet. Känner bara till några få av föreläsarna så det blir nog en hel del ny inspiration. Klart intressant att se och höra!

Tar bara med mig lillkameran. Ska ju mest sitta och lyssna.

Käka ser man ut att få göra på Svedjans bageri precis bredvid Snickeriet, övriga ställen öppnar sent.

Och Djurgår´n går till spel i Conference league, det blir kul även om det innebär extra utgifter. Matchen i går vågade jag inte titta på, såg bara det tidiga målet.

Kategorier
Stockholm

In a hurry

Girls-in-a-hurry