Kategorier
Stockholm

Dɔ agbe

Lyckas peta in Sarahs guldsimning mitt i fotbollsmatchen mellan Häcken och Diddelange.

dots-slussen

Kategorier
Stockholm

Kombiterminalen

Från Slussen tuben. Hoppar av vid Zinken går Årstabron och hamnar på andra sidan i ett nybyggt bostadsområden som inte jag inte vet namnet på. Sjöviksskolan ligger här iallafall.

Letar mig sen till till dagens mål, Årsta kombiterminal, där tågvagnar och container står uppställda och väntar på fotografiska granskning av undertecknad. En bom stoppar mig, och en en skylt antyder tillträde förbjudet eller nåt. Går in i receptionen och frågar om jag jag får gå in in i området och fota. Inga problem, mannen pekar på en väst som hänger på väggen bakom mig. Besökare står det på ryggen. Plåtar runt lite, hittar såklart mina mattimotiv, är glads åt att solen skiner så det blir kontraster, skuggor och slikt.

Efter det tar jag mig mot Årstafältet och konstaterar att att hela fältet är uppgrävt och totalförstört. Antar att urgamla Göta landsväg ligger i en av grushögarna. Det är byggstaket kors och tvärs och det är ett sjå att leta sig över till andra sidan. Ett stort plus dock, här finns stora buskage med slånbär. Än så länge, kanske man bör tillägga. Massiva regnmoln tornar upp sig och strax hör åskan. Det blir en kapplöpning och jag hinner precis till Sockenplans tunnelbanestation innan åskregnet börjar vräka ner.

Står i regnet och väntar på bussen medan väderappen säger halvklart. Konsulterar appen Väder XL och får bekräftat att det regnar. När jag kliver av i Orminge har det upphört, eller så tog det en sydligare bana. Sometimes you are just one lucky cheese.

Kategorier
Stockholm

Set the controls for the heart of the sun

Verkar som om jag ändå kommer iväg på en fotosväng. Blir fint med lite motion.

Siluetten av räckena, antydan till valv.
Kategorier
Stockholm

🍾/📷

Är i valet och kvalet. Ska jag stanna hemma och klämma en flaska bubbel eller åka in och fota. Har inte direkt nåt att fira så vi får se kring lunch vilken riktning den här dagen tar.

Fick bara för mig att peta in gatlyktan i trafiksignalen. Stickergubben sitter bra däruppe till höger.

Vete sjutton om jag inte behöver en aktuell stockholmskarta. Google Maps är ju rätt usel på att visa hur det ser ut, men funkar när man letar efter en adress.

Kategorier
Stockholm

Snow jogger